2009

 

  • Nyitány

A rendszerváltás után újra szabadon lehetett választani önkormányzati képviselőket Magyarországon. 1990-ben az önkormányzati választások során a képviselő-testületbe jutottak az SZDSZ, a KDNP, az MDF, a FIDESZ és az MSZP tagjai, valamint egy független jelölt Wagner András személyében polgármestert választottak. Az első önkormányzati ciklus egy új korszak nyitánya volt. Boros Ferenc, Horváth Zoltán és Kozma Gábor filmje.

 

Cikk:
– alon.hu: http://www.alon.hu/tortenelem-onkormanyzat/akkori-politikusok-meselnek-rendszervaltas-utani-elso-szombathelyi-kepviselotestuletrol


 

  • Kőhíd – Rocco Turi kiállításának nyomában

Az olasz képzőművész, Rocco Turi szociológus, antropológus és újságíró is egyben, a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemek állandó vendége. Kövezet című (2,5 tonna kőből álló) kiállítását 2007-ben mutatta be a Szombathelyi Képtárban. A filmben Magyarországról indulva a kövek itáliai eredete tárul fel. Valójában olyan kövekről van szó, amelyek állandó mozgásban vannak. Megtalálhatjuk itt a fájdalom, a félelem, a múlt, a jelen kövét, és érezhetjük, hogy milyen különleges kapcsolatban vannak egymással. Boros Ferenc, Horváth Zoltán és Kozma Gábor dokumentumetűdje.


 

  • Zörgető emlékek

Boros Ferenc és Horváth Zoltán három II.világháborús hadifogoly emlékeit vitte filmre. A film a Savaria Múzeum kiállításain is megtekinthető.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s