Bemutatkozás

„Keresd, művész, a magányt,
művet foganj s befejezz;
de hogy élvezd alkotásod,
ahhoz társakat keress.”
(Goethe)

A KorFilm 2007-ben alakult, amatőr, független filmkészítő műhely, melyet három szombathelyi alkotó hozott létre: Boros Ferenc, Horváth Zoltán és Kozma Gábor.

Boros Ferenc és Horváth Zoltán alkotópárosa, 2004 óta készít dokumentumfilmeket. 2007-ben az alkotópároshoz Kozma Gábor újságíró csatlakozott, így alakult meg a KorFilm, mely egy független filmkészítő műhely. Ezen idő alatt több, mint 30 dokumentumfilmet készítettek és számos országos és nemzetközi fesztiválon megfordultak, melyeken közel 70 díjat gyűjtöttek be. Specialitásuk Szombathely és Vas megye nagyjainak mozgóképes megörökítése.

Már az első alkotásukkal, a Varecza Lászlóról szóló dokumentumfilmjükkel kivívták a szakma és a közönség elismerését.  Készítettek dokumentumfilmet Kuntár Lajosról, a Don-kanyar haditudósítójáról, Gál Ferusz Józsefről, a Savaria Történelmi Karnevál elindítójáról, Palkó Istvánról, a szombathelyi főiskola első igazgatójáról, Nagy Marianna szombathelyi születésű műkorcsolya olimpia bajnokról, Gazdag Erzsi munkásságáról, Csonka Ernő festőművészről, Ferkovics József roma festőművészről, Devecz Oszkár pusztaszentpéteri remetéről, Spiegler Elemér Holokauszt-túlélőről, Fekete Iván és Németh Miklós Gulág túlélőről, Pállfy Dezső mezőgazdasági szakemberről, Koszorús Ödön helytörténészről, Szendiszűcs István festőművészről, Széll Kálmán orvosról, Fűzfa Balázs irodalomtörténészről.

Olyan fontos témákat dolgoztak fel, mint a szombathelyi és répcelaki 56-os események, a szombathelyi rendszerváltás (2 filmben is), a vasfüggöny, a répcelaki 1965-ös árvíz, a II. világháborús hadifoglyok, a Gulág-túlélők, az I. világháború szombathelyi vonatkozásairól, az ostffyasszonyfai  hadifogolytáborról és temetőről, valamint a körmendi Béri Balogh Ádám Táncegyüttes 50 évéről.

Szeretjük kiemelni, hogy amatőr, független filmeseknek tartjuk magunk, mely nálunk a szeretetből filmezést, a dokumentumfilmeknél értékmentést,a múlt megőrzését és a megismételhetetlen pillanat elkapását jelenti.

Egyszóval: Kor-dokumentálunk.

Köszönet az összes film főszereplőjének, interjúalanyának, akik megosztották velünk és ránk bízták életük történetét, vagy épp egyes szakaszait, és akik közül sajnos már sokan nem lehetnek közöttünk. Külön köszönet mindazoknak, akik valamilyen formában támogatták az eddigi filmes munkámat.

Számos emberi élet, és rengeteg értékes téma vár még feldolgozásra, hogy ne tűnjön el a múlt és az emberi emlékezés sötét süllyesztőjébe.
És ehhez nem kell más, mint a szívvel alkotás…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s